Romanul „Eu, două, femei și niciun câine” e primul meu roman. A apărut la “Editura pentru Artă și Literatură” și habar n-am dacă e și ultimul roman, nu depinde doar de mine asta.
Am scris fără încrâncenare, cu umor, erotism și tente polițiste despre o problemă serioasă a zilelor noastre și a tuturor zilelor de dinaintea și de după noi: fisurile care apar în relațiile de lungă durată, fie ele conjugale sau nu, fie că recunoaștem aceste probleme sau nu.
Abordarea e relaxată, dar nu superficială, iar aventurile eroului meu nehotărât, Vic, sper să vă amuze și să vă pună pe gânduri. Și chiar să vă dea răspunsuri la unele întrebări pe care poate le rostogoliți de mult timp în minte.
Victor “Vic” Sendroiu e un bărbat ajuns la vârsta de mijloc. Are o viată așezată, corect construită în timp, o soție gospodină și un fiu cuminte, chiar dacă atent mai mult la device-uri. Numai că Vic, cititor avid și iubitor de poezie, vrea mai mult, vrea împlinire neuronală și sexuală, iar misiunea lui devine aceea de a se simți cu adevarăt viu. Atunci când o întâlnește pe Dariana, crede că a găsit calea. Dar, de aici, începe aventura…
În Eu, doua femei si niciun câine, Nic Popescu descrie cu naturalețea unui scriitor înnăscut aventura deopotrivă amoroasă și de viață a doi adulți care renasc unul prin celălalt.
Un roman captivant, grav și comic în egală măsură, acesta îi va câștiga cu siguranță de partea lecturii chiar și pe aceia care poate că nu s-au considerat niciodată cititori. – Mircea Pricajan, scriitor
Fericirea e doar un cuvânt. Noi îi dăm viață, îl rotunjim și ni-l însușim. Victor Sendroiu – personajul creat de Nic Popescu – nu face excepție. Pentru el, fericirea înseamna libertate, împlinire intelectuală și sexuală, iubire. Nimic din ceea ce soția lui, Otilia, nu-i mai poate oferi. Am intrat treptat în lumea lui Victor, în gândurile lui, iar curiozitatea mea a crescut cu fiecare capitol parcurs.
Va avea curajul să caute ceea ce își dorește atât de mult? Va acționa? Își va găsi puterea să se aleagă pe el? Eu, doua femei și niciun câine e o poveste a vremurilor pe care le trăim, care te ține în priză, cu un umor fin, bine dozat, cu răsturnări neașteptate de situație, iar la final rămâi cu întrebarea firească: Ce-ar fi fost dacă…?
– Mona Simon, scriitoare
O situație clasică, unde un bărbat “cam” însurat trebuie să aleagă între soție și iubită, se transformă într-una explozivă, când trecutul, ura și răzbunarea își dau mâna, iar protagoniștii trebuie să-și clarifice viața și trăirile proprii, dar să și lupte pentru a-și salva viețile. O pată neagră, ca umbra unui prădător periculos, plutește pe deasupra, de la început și până la sfârșit.
Aidoma scriitorilor buni de romane polițiste, autorul ne arată doar ceea ce vrea să vedem din această poveste încordată. Ne croim drum urmându-l pe narator, pe o poteca numai de el știută, pe care-o luminează cu o lanternă mică. Nu putem evada nicăieri, suntem prizonierii lui, el e ghidul. Ne e frică, dar ne și place. Prin Un bărbat, doua femei și niciun câine, Nic Popescu anunță limpede că e un prozator cu vlagă, care se poate mișca în aproape orice direcție.
– Cornel George Popa, scriitor
Deși e un autor deja experimentat de proză scurtă, premiat pentru diverse texte, cu un condei cu nerv, bine strunit, și un stil carismatic și alert, dublat de dozele exacte de profunzime sau umor, după caz, Nic Popescu este la primul său roman.
Iar asta nu s-a întâmplat peste noapte, mai ales că – dincolo de dozele firești de nesiguranța și emoție specifice debutului – un autor poate fi tentat să perfecționeze la nesfârșit ceea ce urmează să le ofere cititorilor. În orice caz, ceea ce a rezultat este un roman alert, provocator, cu o poveste desprinsă din viață, pe cât de sinceră, pe atât de ironică, și cu un final gen “ai grijă ce iți dorești”.
– Violeta Borzea, editor
Cartea e de găsit în librăriile fizice Cărturești, dar se poate comanda și online, astfel: